Çocuk Nöroloji Doktoru Hizmet Vermeye Başlamıştır
20 Şubat 2023

Çocuk Nörolojisinin Başlıca İlgilendiği Hastalıklar

Epilepsi(Sara Hastalığı)

Komplike Febril Konvulziyon

Prematüre ve riskli yenidoğanın nörolojik gelişim izlemi

Serebral Palsi (Beyin Felci)

Otizm ve Yaygın Gelişimsel Bozukluk

Konuşma problemleri

Baş Ağrısı / Migren

Baş Dönmesi (Vertigo)

Hipotonik Bebek(Gevşek Bebek)/ Spinal Müsküler Atrofi

Hareket bozuklukları/ Tik Bozuklukları

Çocuk Nörolojisi, 0-18 yaş aralığındaki çocuklara ait beyin, omurilik, sinir ve kas hastalıklarının tanı ve tedavisini yapan uzmanlık dalıdır. Tıbbı olarak “Pediatrik nöroloji” olarak da isimlendirilir.

Çocukların, erişkinlerden farklı olarak büyüme ve gelişimin devam etmeleri nedeniyle; nörolojik muayeneleri, hastalıklarının nedenleri, tanı ve tedavi ve takibi erişkinlerden farklı bir yaklaşım ve uzmanlık gerektirir. Çocuk Nörolojisi, hastalıkların tanısı ve tedavisi için ayrıntılı öykü, fizik ve nörolojik muayenenin yanı sıra EEG, MR görüntüleme, kraniyal ultrasonografi gibi radyolojik metotları ve gelişimsel testleri uygular. Tanı netleştiğinde, hastanın mevcut durumu göz önüne koyularak tedavi planı çizilir.

Çocuk Nörolojisi; Erken doğan (prematüre) ve doğumda riskli bebeklerin nörolojik takibi, havale (ateşli veya ateşsiz), gelişim bozuklukları, bayılma, yürüme ve davranış bozuklukları, beyin travmaları, baş ağrısı/ migren, epilepsi, otizm, kas ve sinir hastalıkları, felç gibi pek çok nörolojik hastalığın tanı ve tedavisi ile ilgilenir.