Hastanemizde İdiopatik Skolyoz (Omurga Eğriliği) Ameliyatı İlk Kez Yapıldı.
25 Ocak 2022

İdiopatik Skolyoz (omurga eğriliği) teşhisi ile Hastanemize başvuran 21 yaşındaki hasta,  ortopedi uzmanları Op. Dr. Ali Ertuğrul ve Op. Dr. İrfan Tepe tarafından ameliyat edilip sağlığına kavuşturularak taburcu edilmiştir.

Toplum genelinde Skolyoz görünme sıklığı % 2-4 arasında olduğu tespit edilmiştir. Kız çocuklarında erkeklere göre görünme sıklığı çok daha fazla olmaktadır. Omurga eğriliği olan kişilerin ancak % 10’u hastalığın tedavi gerektirecek kadar ilerlediği kaydedilmektedir. Skolyoz’da omurga genelde yana doğru “S” veya “C” şeklinde görünmektedir. Omurgadaki bu şekilde dönme sırtta veya belde asimetrik çıkıntılar oluşmasına neden olmaktadır. Bu yüzden belirli sıklıklarda hastanın muayene edilmesi ve hastalığın gelişiminin izlenmesi çok önemlidir. Böylece hastalığın seyrine göre tedavi planlaması yapılmalıdır.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ali Ertuğrul, “Genç hastamızın Skolyoz’a bağlı ağır omurga eğriliği vardı ve hastalığın gelişimine göre ameliyat edilmesi elzem bir hal almıştı. Bizler de ameliyatını planladık ve ameliyatta özel yapım malzemeler kullanarak omurga vidası ile düzeltme manevrası yaptık. İdiopatik Skolyoz (omurga eğriliği)    ameliyatını hastanemizde ilk defa yapmanın ve Balıkesir halkına vereceğimiz sağlık hizmet çeşidini artırmanın haklı mutluluğunu yaşamaktayız. Çocuklarda omurga eğriliği ve kamburluk takip ve cerrahi tedavisi artık Ortopedi Kliniğimiz tarafından yapılabilir sağlık hizmet alanlarından birisi haline gelmiştir. Buradan halkımıza duyurmak isteriz”, diye konuştu.

Başhekimimiz Doç. Dr. Volkan Yüksel ise, “Başta ortopedi uzmanları Op. Dr. Ali Ertuğrul ve Op. Dr. İrfan Tepe olmak üzere hastanemizde ilk defa omurga eğriliği ameliyatını gerçekleştiren ekibe teşekkürlerimi sunuyorum ve genç hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Başta İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin olmak üzere müdürlüğümüz yöneticilerinin katkı ve destekleri ile daha önce yapılamayan tıbbi tedavi ve ameliyatları hastanemizde gerçekleştirerek yaşadığı yerde sağlık hizmeti almanın rahatlığını hastalarımıza sunmaktayız. Böylece diğer şehirlerde tedavi olma külfetine katlanmaksızın hastanemizde özellikli sağlık hizmeti verilmesinin memnuniyetini yaşıyorum ve hastanemiz ve personellerimiz adına bunu halkımızla paylaşmaktan mutluluk duymaktayım”, şeklinde görüşlerini ifade etmiştir.

• Skolyoz 3.jpeg
  • skolyoz1.jpeg