Hastanemizde Minimal İnvaziv (Küçük Kesi) Tekniği İle İlk Açık Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi.
07 Şubat 2024

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde Minimal İnvaziv (Küçük Kesi) Tekniği İle İlk Açık Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi.

Balıkesir’de yıllarca öncü konumunda olan ve başarılı kalp ve damar cerrahisi ameliyatlarına imza atan Balıkesir Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi ekibinden bir ilk daha gerçekleşti.

Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü hekimleri Op. Dr. Kenan Değirmenciler, Op. Dr. Volkan Aksu ve ekibi tarafından Balıkesir’de gerçekleştirilen operasyon başarıyla sonuçlanırken sağlık alanında önemli bir başarıya daha imza atılmış oldu.

Toplumda ''kapalı yöntem'' veya ''mini baypas'' olarak da bilinen Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi Ameliyatı, göğüs kemiği kesilmeden, küçük kesilerle kalbe ulaşılarak gerçekleştiriliyor. Ameliyat sonrası hastaların bu sayede daha konforlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi amaçlanmakla birlikte hem kozmetik açıdan daha küçük yara izleri oluşması hem de hasta ameliyat sonrası daha az acı hissetmesi ve hastaların kısa süre içinde yeniden sosyal yaşamlarına dönebilmesini sağlıyor.

Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Kenan Değirmenciler, Kalp cerrahisinde son zamanlarda gelişen teknoloji sayesinde üretilen yeni nesil malzemelerle kalp ameliyatları, göğüs ortadan yarılmadan, göğüs duvarı bütünlüğü bozulmadan ve böylece kemik kesilmeden küçük kesilerle aynı nitelikte ve etkinlikte gerçekleştirilebilmektedir. Hastamızın sağlığına kavuşması ve yeni uygulanan yöntemlerin hastanemizde Sayın Başhekimimiz Doç. Dr. Abdullah Osman Koçak’ın  da destekleri ile yapılmasından dolayı son derece mutluyuz dedi. Kıymetli hekimlerimize ve kalp damar cerrahisi ekibine teşekkür ederiz.

• KVC Kapalı Ameliyat