Uzm. Dr. Ali Korhan SIĞ
28 Şubat 2022

DSC_1112.JPG

1985 yılında İstanbul Şişli’de doğmuştur. 1996 yılında Kütahya Azot İlkokulu’ndan, 2003 yılında Eskişehir Anadolu Lisesi’nden, 2009 yılında da Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Askeri Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Sığ, Şırnak bölgesindeki terörle mücadele ve iç güvenlik harekatlarında görev yapmasını müteakip, 2012-2016 arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Tıbbi Mikrobiyoloji alanında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Erzurum Halk Sağlığı Laboratuarı’ndaki sekiz aylık görevi sonrasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıbbi Mikoloji yandal uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2019 yılında bu bölümden de mezun olan Dr. Sığ, Ocak 2020’den beri hastanemizde Tıbbi Mikoloji uzmanı olarak çalışmaktayken, 23 Ağustos 2021 itibariyle Başhekim Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. Evlidir, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir ve tıbbi mikrobiyoloji alanında birçok akademik makalesi bulunmaktadır.