18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Hastanemizin YAŞAM Merkezi ve Geriatri Servisinde Kutlanırken Poliklinikler Girişinde Bilgilendirme Stantı Açıldı.
18 Mart 2024

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası hastanemizin YAŞAM Merkezi ve Geriatri Servisinde kutlanırken hastanemize gelen değerli büyüklerimize yönelik poliklinikler girişinde stant açıldı.

Geriatri uzmanlarımız Doç. Dr. Bilal Katipoğlu ve Uzm. Dr. Nagihan Sözen Gencer’in öncülüğünde yaşlı sağlığı hakkında hastalarımıza bilgilendirmeler yapıldı. Başhekimimiz Doç. Dr. Abdullah Osman Koçak da stantı ziyaret ederek Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaşlı nüfusun hızla arttığı tüm dünyada ve ülkemizde, yaşlılara gösterilen önem bir toplumun uygarlık göstergesi olarak kabul edilmektedir. Bu bağlamda, 2023 yılında Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu proje kapsamında ilk kez Balıkesir’de faaliyete geçen YAŞAM merkezimiz Türkiye’deki bir çok merkezin kurulmasına da örnek teşkil etmiştir. Bu merkezde 65 yaş ve üzeri ileri yaş bireyler interdisipliner ekip ile kapsamlı bir şekilde değerlendirilmektedir. Çok ileri yaş bireylerin (80 yaş ve üzeri) gerektiğinde evinde veya yerinde ziyaretleri yapılarak veya teletıp ile sağlık hizmetlerine erişimleri desteklenmektedir. Merkezimizde bilişsel egzersizler, sanatsal etkinlikler (mandala, origami vb), sağlıklı beslenme, uyku hijyeni, düşmeden korunmaya yönelik eğitimler de verilmektedir. Ayrıca, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde 10 yataklı Geriatri servisimiz bir yıldan fazla süredir yatan hastalarımıza hizmet vermektedir.

Tecrübelerinden her zaman istifade ettiğimiz siz büyüklerimize Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi YAŞAM merkezi ve Geriatri kliniği ile hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

• Yaşlılara Saygı Haftası 2024