Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde “Ulusal Canlı Cerrahi ve Sempozyum” Eğitim Etkinliği Yapılarak Hastanemizde Bilimsel Bir İlk Yaşandı.
19 Mart 2024

TUSYAD (Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği) kapsamında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği tarafından düzenlenen ve ortopedi uzmanımız Doç. Dr. Özgün Karakuş koordinatörlüğünde Türkiye çapında 600 çevrimiçi ve 70’e yakın bireysel katılımla  “Ulusal Canlı Cerrahi ve Sempozyum” eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

Profesyonel kamera sistemleri sayesinde ekrana yansıtılan görüntüler ile Artroskopik olarak diz çapraz bağ, omuz yırtıkları cerrahisi ve ayak bilek bağ yırtığı cerrahisi kamera ile çevrimiçi yayınlanarak bir ilk gerçekleştirildi.

Eğitim etkinliği kapsamında ülkemizin ortopedi alanında çok değerli hocaları İlimizde misafir edilmenin yanı sıra hastanemizin konferans salonunda yapılan organizasyonda çevre illerden gelen 70 ortopedist ameliyatları canlı izleyerek bilgi ve deneyimlerini arttırmışlardır. Ayrıca internet üzerinden ameliyatlar tüm ülkede 600 kadar ortopedi doktoru tarafından ilgiyle izlenmiştir. Bu gibi bilimsel etkinliklerle adını duyuran hastanemiz bilimsel tıp camiasında önemli bir saygınlık kazanmıştır.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği adına Doç. Dr. Özgün Karakuş "Bu gibi bilimsel konularda desteğini esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Mert ve Başhekimimiz Doç. Dr. Abdullah Osman Koçak’a teşekkürlerimizi borç biliriz”, dedi.

• Canlı Cerrahi Eğitimi 2024