Sedyeyle Getirildikleri Hastanemizden Yürüyerek Çıkan "İnme Hastaları" Doktorlarıyla Buluştu.
30 Ekim 2023

SEDYEYLE GETİRİLDİKLERİ HASTANEMİZDEN YÜRÜYEREK ÇIKAN “İNME HASTALARI” DOKTORLARIYLA BULUŞTU.
Hastanemizin İnme Merkezinde tedavi görüp iyileşen hastalarımız, 29 Ekim Dünya İnme Günü dolayısıyla doktorlarına anlamlı ziyarette bulundu.
Genellikle beyin damarlarında tıkanıklık ya da beyinde kanamayla ortaya çıkan bir hastalık olan inmenin tedavisi, Balıkesir'de 2 yıl önce açılan 6 yataklı İnme Merkezde sürdürülüyor.
Bu süreçte 1.341 hastanın başvurduğu Merkezde, 2023 yılında tedavi edilen 120 hastanın 46'sı felçlik durumu ortadan kaldırılıp yürüyerek taburcu edildi.
Sedyeyle geldikleri hastaneden yürüyerek çıkan hastalardan 3'ü, Dünya İnme Günü'nde beraberindeki yakınlarıyla doktorlarına sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. Çiçek hediye ettikleri doktorlarıyla sohbet eden konuklarımız, duygusal anlar yaşadı.
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Balıkesir'de ileri yaş grubunun fazla olması nedeniyle inme rahatsızlığının sık görüldüğünü Bandırma ve Edremit ilçelerinde de inme ünitelerinin faaliyette olduğunu belirtti. İnme rahatsızlığı geçiren bazı hastaları bizzat kendisinin de gözlemlediği ve bu hastaların ilk geldiklerinde kol ve bacak hareketlerinin çok az olduğunu, konuşamadıklarını ve göremediklerini söyledi.
Acil Servis ve Nöroloji Kliniğinde hızlı şekilde değerlendirme yaptıklarını dile getiren Keskin, "Kimi hastalarımıza hekimlerimiz trombektomi (pıhtı çıkarma işlemi) yaptılar kimisine de damar yolundan ilaç vererek hızlı bir şekilde pıhtıyı çözmeye çalıştılar. Hastalarımızın bu şekilde yürüdüklerini, konuştuklarını görmek bizleri çok mutlu etti." dedi.
İnme Merkezinde görevli Nöroloji Uzmanı Dr. Özcan Kocatürk de herkesin inme belirtilerinin bilincinde olması gerektiğini vurguladı.
Beyinde damar tıkanıklığı olduğunda kişinin bunun farkına varamadığını anlatan Kocatürk, "Ağızda kayma, konuşma bozukluğu ve vücudun bir tarafında kuvvetsizlik olduğu zaman kısa zamanda sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Bizim en iyi motivasyonumuz insanların iyi olduğunu görmektir. İnme çok kötü bir hastalık, insanlar daha önce yapabildiği şeyleri yapamamaya başlıyor. İnme hastalarının eski haline dönmesine yardımcı olabildiğimiz için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

• İnme Günü 2023 1.JPG
  • İnme Günü 2023 2.JPG