22-28 Nisan 2024 Tıbbi Laboratuvar Çalışanları Haftası'nda Akılcı Laboratuvar Uygulamaları Programı Düzenledik.
25 Nisan 2024

22-28 Nisan Tıbbi Laboratuvar Çalışanları Haftası’nda Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Mert, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Yakup İmren, Başhekimimiz Doç. Dr. Abdullah Osman Koçak,  yöneticilerimiz ve laboratuvar doktor ve çalışanlarımızın katılımı ile Akılcı Laboratuvar Uygulamaları etkinliği düzenledik. Akılcı Laboratuvar Uygulamaları ile hataya doğru tanı konulmasını sağlamak, test sonuçlarının klinik yararlılığını artırmak, tetkik sonuç raporlarını standardize etmek, gereksiz test istemini önlemek, test istemlerinin maliyet etkinlik olarak sürdürülebilirliğini sağlamak ve hekim tarafından ilk test sonuçlarını aldıktan sonra nihai tanıya yardımcı olabilecek ilave testlerin yapılmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

• Akılcı Laboratuvar 2024