18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladık.
22 Mart 2023

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası

Her daim sevgi ve saygıyı hak eden değerli büyüklerimizin 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nı bu sene Geriatri Kliniğimizin hizmete açılmasıyla yataklı servisimizde misafir ettiğimiz hastalarımız, hastane yönetimimiz ve sağlık personelinin katılımlarıyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bilindiği üzere tüm dünyada ve ülkemizde yaşlı nüfus hızla artmaktadır.  Yaşlılara gösterilen önem bir toplumun uygarlık göstergesi olarak kabul edilmektedir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesi’nde de belirtildiği gibi ileri yaşa uyumlu hizmetler ulaşılabilir en yüksek bakım standardı normunu temsil eder. Geriatri Bilim Dalı’nın hastanemizde açılmış olması bu bağlamda çok önemlidir. Ayrıca Geriatri Merkezimizin diğer bölümlerle koordinasyonu da hastanemize başvuran yaşlı bireyler için önem arz etmektedir. Hastanemizde yaşlı hastalarımızın tedavisi, Geriatri ve ilgili kliniklerin kordineli bir şekilde çalışmasıyla yaşlı bireylere özel düzenlenmektedir.

Tecrübelerinden her zaman istifade ettiğimiz siz büyüklerimize Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Geriatri Kliniği ile hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz.

Doç. Dr. Bilal Katipoğlu